niedziela, 5 czerwca 2011

Herbed Fish Tartlets (Tartaletki rybno-ziołowe)

Przepis: Herbed Fish Tartlets
Tytuł książki: The Essential Seafood Cookbook
Wydawnictwo: Koenmann Verlagsgesellschaft
Język wydania: angielski



Opis: Danie zrobiłyśmy w formie tarty, a nie pojedynczych, małych tartaletek (taka opcja jest też zaznaczona w przepisie). Przepis jest dość prosty w wykonaniu, ale czasochłonny, co zostało uwzględnione w opisie. Stopień trudności wykonania potrawy określony przez autorów na dwie gwiazdki (w skali 1-3) nie powinien odstraszyć jednak kucharzy amatorów. Przygotowanie dania nie sprawia trudności dzięki dokładnemu, zrozumiałemu przepisowi. Jedyną wątpliwość wzbudził w nas brak soli w składnikach, co wpłynęło na smak nadzienia rybnego (było trochę mdłe). Najsmaczniejsze okazało się samo ziołowe ciasto użyte jako spód tarty.

Smak (w skali od 1do 5): 3,5
Wygląd (w skali od 1 do 5): 4,5
Trudność przygotowania: średnia
Czas przygotowania: ok. 1,5 h
Ilość porcji: 5 (w książce podano 8)

Fotorelacja z przygotowań:



















2 komentarze:

  1. wow, fajny pomysł na ciasto :)muszę koniecznie wypróbować, pozdrawiam

    http://niebieskapistacja.blox.pl/html

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo oryginalny sposób na ciasto, będę musiała go wykorzystać:)

    OdpowiedzUsuń